Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Axiom RV +600 using P58 50/200 with Y cable
06-19-17, 01:01 PM (This post was last modified: 06-21-17 08:57 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
Axiom RV +600 using P58 50/200 with Y cable
Axiom RV +600 using P58 50/200 with Y cable, with rv100 straight to unit I get RV, DV, SV, and high chirp, when using A80491 Y cable I loose the high chirp and get the 50/200. When setting up a new homepage Icon it sometimes shows high chirp as a option but then either displays just a blue screen or says no longer available.

Do I loose high chirp with the p58 or do I have a bad Y cable, if a bad cable how do I get a replacement (I would really prefer a cross ship if this has to occur).

Thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-21-17, 06:49 AM
Post: #2
RE: Axiom RV +600 using P58 50/200 with Y cable
Just found this to clear this issue up, you do loos the chirp with the Y cable

https://www.defender.com/pdf/AXIOM-RV-Systems.pdf

check the foot notes of the first configuration:

"*With this y-cable, you lose the ability to operate the conical CHIRP sonar channel on the RV-100, instead electing to see the 50/200kHz channel of the P79"
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-21-17, 08:59 AM (This post was last modified: 06-21-17 09:00 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #3
RE: Axiom RV +600 using P58 50/200 with Y cable
qbayle,

Thanks for providing the additional information which has since been confirmed ... CHIRP conical sonar is not supported by RV and DV transducers when an Axiom Y-Cable has been installed to additionally support use of a 50kHz / 200kHz transducer.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us