Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CA11] e7 problems
06-11-18, 12:04 PM (This post was last modified: 06-12-18 02:21 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
[CA11] e7 problems
My chart plotter reflects a time that is behind one hour from the actual time thus giving me inappropriate tide data. I haven't found a way to fix this and have tried several ways.

Kindly advise.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-12-18, 02:06 PM (This post was last modified: 06-12-18 02:21 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #2
RE: [CA11] e7 problems
Welcome to the Raymarine Forum dcneuro,

Please click here to view a FAQ addressing this subject.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-09-18, 06:53 PM
Post: #3
RE: [CA11] e7 problems
dcneuro,

In fact the previously referenced FAQ did answer you question. UTC come directly from the satellite. Local Time is calculated as UTC + Local Time Offset. The previously provided FAQ provided the exact command sequence to change the Local Time Offset to that which is appropriate for your area.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-09-18, 07:01 PM (This post was last modified: 07-09-18 07:11 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #4
RE: [CA11] e7 problems
Is this to what you are referring? I will try again but I believe I tried that and it didn’t work...

HOME->CUSTOMIZE->TIME & DATE SET-UP->LOCAL TIME: UTC) must be configured for the local time zone's offset from UTC (previously referred to as GMT).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-09-18, 07:15 PM
Post: #5
RE: [CA11] e7 problems
dcneuro,

I suggest that you try it again. Also see the note that the time values specified within the GPS status dialog is UTC, not local time. Local time is reported within the Local Time Data item as well as within Tide and Current graphs.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-25-18, 09:33 AM (This post was last modified: 07-25-18 09:46 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #6
RE: [CA11] e7 problems
Well, I was able to fix it. I had to use the incorrect UTC setting. Why would this be? Shouldn't the UTC correction be accurate rather than inaccurate? I had to subtract an hour to make it work. This is quite bizarre.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-25-18, 09:56 AM
Post: #7
RE: [CA11] e7 problems
dcneuro,

It appears that you may have applied the incorrect local time offset. When operating within the US Eastern Time Zone, the Local Time Offset should be configured to -4.0 (4.0 hours behind GMT) when operating the equipment in Daylight Savings (Mar 11, 2018 – Nov 4, 2018). The Local Time Offset should be configured to -5.0 (5.0 hours behind GMT) when not operating the equipment in Daylight Savings. UTC is the time at the Greenwich Meridian.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us