Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TG11] EV150 and S100
11-29-18, 07:17 AM (This post was last modified: 11-29-18 09:43 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
[TG11] EV150 and S100
My boat is Yanmar 29 Ft 170Hp.This Septenber I remove SPX wheel drive syste and setup EV150. It is working well but S100 is not comunicate EV150. S100 is seatalk and EV150 is seatalkng so,introduced seatalk converter and set up S100. Signal strengs is enough but press PILOT key then NO PILOT displayed on S100. Kindly inform me what shall I do.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-06-18, 06:34 PM
Post: #2
RE: [TG11] EV150 and S100
Hello Sallama,

Is the ST1-STNG convertor running a recent software version? Old software (very old) couldn't interface pilot data.

Have a look in the S100's setup and make sure that it's configured with boat type of Sail or Power, not Fishing. Fishing only applied to the retired S1000 pilot specifically.

Finally, it's sometimes worth doing a de-registration and re-registration of the S100 to its base station (back of the S100's user manual.) That solves most integration problems.

Regards,
Tom

Raymarine since 1999.
Interests: Diagnosis of problems in sonar/fishfinders, NMEA2000, ethernet comms, autopilots, thermal cameras
Location: Sydney, Australia.

Please don't PM me asking for direct support, please ask a public question instead so that others can see the question and answer. Forum posts will always be answered before PM requests.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us