Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CA11] Battery voltage on MFD
05-11-16, 07:42 AM (This post was last modified: 08-31-18 12:43 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
[CA11] Battery voltage on MFD
t would be good to display the MDF supply voltage on the screen
in my C125 I did not find this option


thanks
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-17-16, 05:05 PM (This post was last modified: 05-18-16 07:56 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #2
RE: Battery voltage on MFD
I agree. I know that on the e7D it is being measured, because you can find it in the diagnostics. It would be great to have that available as a data display.

Rob Franks
Catalina 310 #31
Santa Cruz, CA
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-18-16, 08:21 AM
Post: #3
RE: Battery voltage on MFD
Welcome to the Raymarine Forum Antonio and marchem,

The current design of LightHouse II software limits the a/c/e/eS/gS-Series MFDs to displaying data from a NMEA 2000 battery voltage monitor (ex. Maretron DCM 100, Actisense EMU-1, etc.). A feature request will be submitted consider support for the addition of a supplied voltage data item within a future a/c/e/eS/gS-Series MFD software update as well as within future product designs.

Please click here more information concerning product and feature suggestions.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-30-18, 05:20 PM
Post: #4
RE: Battery voltage on MFD
Any update on this request? Seems like buying a NEMA 2K battery voltage monitor is a pricey solution. I've also got a Victron battery monitor, and they make an adapter that outputs NEMA 2K, but it's also quite pricey.

Thanks, Rob

Rob Franks
Catalina 310 #31
Santa Cruz, CA
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-31-18, 09:20 AM (This post was last modified: 08-31-18 12:43 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #5
RE: [CA11] Battery voltage on MFD
Rob,

MFDs running the latest LightHouse 3 software (v3.6.32 at the time of this response) currently support a Supply Voltage data item whereby the MFD can report the voltage level which is being supplied to it. However, this feature was never included within a LightHouse II software update and no future LightHouse II software updates currently expected.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-31-18, 10:15 AM (This post was last modified: 08-31-18 12:44 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #6
RE: [CA11] Battery voltage on MFD
Given that the e7D can't run LightHouse 3 I appear to be out of luck. Oh well, if that's my biggest problem I can't complain...

Rob Franks
Catalina 310 #31
Santa Cruz, CA
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-31-18, 10:23 AM (This post was last modified: 08-31-18 12:44 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #7
RE: [CA11] Battery voltage on MFD
You're welcome.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us