Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[LW11] Radar repair
11-13-19, 09:30 PM (This post was last modified: 11-20-19 10:38 AM by Louise - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
[LW11] Radar repair
My radar (4kw 18” digital radome, E92129 0540307, network SeatalkHS, software 1.04.) appears to be dead. It displays a snowy screen from about 80% gain otherwise nothing. I have spoken with technicians from Lusty and Blundell in New Zealand who tell me the magnetron has probably failed. This cannot be replaced as there are none available in US, Australia or U.K.

I was told that the hours run can be found in diagnostics, wrong. Is there anything I can test, thermal cutout, fuse, sticking motor? Should I ignore it for the moment and replace with a different make when other parts of the system go wrong?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-20-19, 10:44 AM
Post: #2
RE: [LW11] Radar repair
Dear Philtadd,

There is nothing that can be done to get the radar working from your end, it needs to be seen by a service agent for repair. There is a hardware fail within the unit.

The magnetrons are available to order but currently none in stock, I have checked with service team. I advise sending the radar in for testing as it may not be the magnetron that is faulty.

Where are you globally?

Many Thanks
Louise
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-21-19, 01:53 PM (This post was last modified: 11-21-19 01:54 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #3
RE: [LW11] Radar repair
We are in Whangarei, North Island, New Zealand
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
11-22-19, 04:36 AM
Post: #4
RE: [LW11] Radar repair
Dear Philtadd,

Please email me at support.uk@raymarine.com

Many Thanks
Louise
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us