Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CA] [CA11] i60 : no true wind, no VMG, no wind vane mode
01-02-19, 11:30 AM (This post was last modified: 01-02-19 12:11 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #2
RE: [CA11] i60 : no true wind, no VMG, no wind vane mode
Welcome to the Raymarine Forum jpiebrig,

The most damning symptom reported is that the i60 Wind instrument is not being detected within the LightHouse II MFD's Select Devices list. Based upon the symptoms provided, it would appear that their may be a problem with one or more of the following:

- insufficient power ... connect the vessel to shore power, permit the vessel's batteries to achieve a fully charged state, and afterwards and while still connected to shore power, test whether the i60 Wind Instrument appears within the LightHouse II MFD's Select Devices list. If so, check the system's batteries, power, and ground connections from the SeaTalkng Power Cable to through power distribution panel, switches, etc. to ensure that all connections are free of corrosion, are tight, and sound with respect to continuity.

- the system's SeaTalkng Termination Plugs ... test the backbones two SeaTalkng Termination Plugs to verify 120 Ohms resistance between the CAN_H and CAN_L pins

- the networking components which are linking the i60 Wind instrument to the backbone, i60 Wind instrument have suffered a failure ... verify by disconnecting the i60 Wind instrument from its spur cable and then plugging in another device (ex. p70 to its spur cable). After doing so, verify that the LightHouse II MFD's Select Devices list included the p70 Autopilot Control Head. If not, then the SeaTalkng networking components should be inspected / replaced as necessary restore operation. After the p70 Autopilot Control Head reappears in the LightHouse II MFD's Select Devices list, then replace the p70 Autopilot Control Head with the i60 Wind Instrument and once again check the LightHouse II MFD's Select Devices list.

- the i60 Wind instrument's SeaTalkng communications interface has failed ... contact the UK Product Repair Center to notify them of the failure and actions listed above which have been undertaken and to request shipping support to return the i70 for repair of its SeaTalkng communications interface.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Messages In This Thread
RE: [CA11] i60 : no true wind, no VMG, no wind vane mode - Chuck - Raymarine - Moderator - 01-02-19 11:30 AM

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)