Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CA] [CA11] Radar doesn't turn on
02-29-20, 02:25 PM (This post was last modified: 03-02-20 11:55 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
[CA11] Radar doesn't turn on
Hi, have two Axiom Pro 12's, and a Quantum radar radome. Had system installed by an installer before 2019 season and the system worked great, until August, when I tried to connect the radar, the Axiom would indicate it couldn't find the radar - if I cycle the Axioms and circuit breaker to the radar multiple times (sometimes as long as 15 - 20 minutes), it will ultimately find the radar and transmit - it's just finding the radar at start up that is the problem - after that it works great. I boat a lot in fog, so I'm concerned that the radar will not turn on at some point in the future when it is truly needed. I turn radar on every time I use the boat. Radar is connected via WiFi.

Is this a known problem? Is there a workaround, solution or upgrade that I can do to prevent this problem from reoccurring?

Thank you, Ed
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-02-20, 12:04 PM (This post was last modified: 03-02-20 12:06 PM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #2
RE: [CA11] Radar doesn't turn on
Welcome to the Raymarine Forum eahearn,

Please click here to view a FAQ addressing this subject. What is the MFD's WiFi signal strength when measured at the location of the Quantum radome? Is the radome powered from a dedicated circuit permitting it to be power cycled without affecting the power state of the system's other marine electronics devices? While I understand that you are attempting to connect to the Quantum radome via WiFi, has the Quantum radome installed with a Quantum Data Cable or Digital Radar Cable? Finally, which version of software is installed within the Axiom MFD? Where is the vessel located?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-02-20, 10:10 PM (This post was last modified: 03-03-20 08:32 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #3
RE: [CA11] Radar doesn't turn on
Thanks Chuck, I will check out the link and also investigate and respond to your questions. Also, correction, it is connected via ethernet cable.

- Ed
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-03-20, 03:21 PM
Post: #4
RE: [CA11] Radar doesn't turn on
eahearn,

Q. correction, it is connected via ethernet cable.
A. Noted.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-29-20, 10:00 AM (This post was last modified: 03-30-20 08:27 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #5
RE: [CA11] Radar doesn't turn on
I updated the OS, as you suggested and so far the radar is turning on reliably. Not a lot of cycles yet, but so far so good. Thanks for the help, Ed
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-30-20, 08:34 AM
Post: #6
RE: [CA11] Radar doesn't turn on
You're welcome.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)