Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Speed/Temp transducer
07-27-16, 07:04 AM
Post: #1
Speed/Temp transducer
I did a check following your guide on my paddle wheel and had 4.6V on and off as we slowly turned the wheel. However we get 0.0 Kts readings on the multi display ST50. How can I test the ST50 or is the transducer faulty? Mine is an Airmar (ST800?)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-27-16, 01:19 PM
Post: #2
RE: Speed/Temp transducer
Welcome to the Raymarine Forum tstano,

Please click here to view a FAQ addressing this subject. The test referenced within this FAQ does not call for a voltage test. Instead it calls for a resistance/continuity test. Should the test match the results specified within the referenced FAQ and the ST50 Speed/Tridata display that the transducer has been interfaced to not report speed, then the display would be deemed to have suffered a failure and would need to be replaced. Within Raymarine's current instrument products, the i50 Speed and i50 Tridata instrument displays support speed through water.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-31-16, 10:47 AM (This post was last modified: 08-08-16 10:53 AM by Chuck - Raymarine - Moderator.)
Post: #3
RE: Speed/Temp transducer
Yep, my transducer failed continuity. I will contact Gemeco via phone. Thank you.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-08-16, 10:53 AM
Post: #4
RE: Speed/Temp transducer
You're welcome.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)