Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[TG] AIS not available on second unit (C-series Classic over Seatalk)
01-06-18, 10:51 AM (This post was last modified: 01-08-18 09:55 PM by Tom - Raymarine - Moderator.)
Post: #1
[TG] AIS not available on second unit (C-series Classic over Seatalk)
Hello:

I have a C-80 at my internal helm with AIS connected via NMEA to the unit - it works fine.
I have just installed a c-70 at the helm and connected power and the SeaTalk. Everything works on the helm unit (gps, compass, wind, etc.) but not the AIS. The Icons says AIS is not working.

I expected the AIS data to be hared over the seatalk network like all the other data - is there any way to do this, or do I need another connector to the helm unit's NMEA?

(both units have the latest firmware installed)
Thanks

IcarusBop
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-08-18, 09:38 PM
Post: #2
RE: [TG] AIS not available on second unit
Good day IcarusBop,

I'm sorry to say that you will indeed need to connect NMEA0183 to both units: when Seatalk1 was invented, AIS didn't exist. The support for AIS was added into NMEA0183 much later on, but by this time we were phasing out Seatalk1 and moving onto Seatalk2/SeatalkNG.

Regards,
Tom

Raymarine since 1999.
Interests: Diagnosis of problems in sonar/fishfinders, NMEA2000, ethernet comms, autopilots, thermal cameras
Location: Sydney, Australia.

Please don't PM me asking for direct support, please ask a public question instead so that others can see the question and answer. Forum posts will always be answered before PM requests.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)